Muut kokoelmat Muut kokoelmat

Muut kokoelmat

Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys on luovuttanut pääosan taidekokoelmastaan Kuopion kaupungin omistukseen. Kokonaisuuteen kuuluu 78 teosta ja luonnos- ja aineistokokonaisuutta (kappalemäärä yhteensä 1070). Kokoelmaan kuuluu 29 Matti Karppasen teosta sekä lukuisia luonnoksia ja tutkielmia. Muita kokoelman keskeisiä taiteilijoita ovat esim. Ferdinand von Wright ja Pekka Halonen.

J.Fr.Tuhkasen kokoelmaan kuuluu 225 teosta, joista Tuhkasen omia 199. Testamenttilahjoituksena saadut teokset on pääosin sijoitettu kaupungin virastoihin ja laitoksiin. Johan Fredrik Tuhkanen (1862-1944) oli kuopiolainen koristemaalari, joka harrasti myös taulumaalausta.

Taidemuseoon on myös talletettu 290 Kuopion kulttuurihistoriallisen museon omistamaa Juho Rissasen teosta ja muuta aineistoa.

Valtion taidemuseo on tallettanut Kuopion taidemuseolle 108 teosta Valtion vakuusrahastolta siirtyneen Suomen Säästöpankin kokoelmista.

Lisäksi taidemuseoon on talletettu Suomen Taideyhdistyksen omistama Walter Wahlin kokoelma, joka käsittää 11 taideteosta.

Teokset vasemmalta: Pekka Halonen, Hiekkaranta 1896. Ferdinand von Wright, Heinäsorsia, 1861.