Tiedote kouluille Tiedote kouluille

Opetuspalvelut

● Katso Onnistuneen museovierailun ohjeet tämän sivun lopusta

● Aukioloajat
ti-la 10-17, su-ma suljettu
Opetusryhmille järjestetään sisäänpääsy myös maanantaisin, mikäli käynti normaalien aukioloaikojen puitteissa on täysin mahdotonta. Asiasta on sovittava hyvissä ajoin etukäteen, asiakaspalvelu puh. 182 633

● Pääsymaksut
Vapaa pääsy: alle 18-vuotiaat, koululais- ja opiskelijaryhmät, museo- ja taidealojen opiskelijat. Normaalit pääsymaksut 6 € ja 4 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät jne.)

● Opastukset ja ryhmäkäynnit
Kuopion päiväkoti-, peruskoulu- ja lukioryhmille sovitut lyhyet opastukset ovat maksuttomia. Ryhmäkäynneistä ja opastuksista on sovittava taidemuseon asiakaspalvelun kanssap. 182 633. Myös ryhmäkäynneistä ilman tilattua opastusta tulisi ilmoittaa etukäteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Näyttelytiloihin ei mahdu suuria ryhmiä kerrallaan.

● Esteettömyys
Taidemuseoon on esteetön sisäänpääsy pihan kautta. Tilava hissi, inva-wc:t, induktiosilmukka. Katso saavutettavuus Info-sivuilta.

● Taidemuseon tuottamia opetuskäyttöön soveltuvia verkkojulkaisuja .

● Opetustila Taidemuseon ensimmäisessä kerroksessa on pieni opetustila ryhmien käyttöön, max.15 henkeä. Ajanmukainen AV-tekniikka sekä piirustusvälineitä ja taidekirjoja. Tiedustelut ja varaukset: taidemuseon asiakaspalvelu puh. 182 633.

● Arkisto ja Kirjasto 
Käytettävissä sopimuksen mukaan. Kirjoja ja arkistomateriaalia ei lainata. Valokopiointi on maksullista.

● Näyttelyt
Vaihtuvista näyttelyistä tiedotetaan taidemuseon verkkosivuilla ja painetussa näyttelykalenterissa (ilmaisjakelu).

PerusnäyttelyTaiteilijan matkassa taidemuseon 2. kerroksessa. Matkalla liikutaan menneen Kuopion maisemista kohti kansallisromantiikan jylhiä näkymiä ja tutustutaan Euroopasta kantatuneiden uusien taidemuuntausten vaikutteisiin. Reitti jatkuu sodanjälkeisen modernismin kautta kohti nykypäivää.

Näyttelyyn liittyy opetus- ja oheisaineistoa, ks. www.taidemuseo.kuopio.fi/opetusaineisto

Museovierailu ohje (PDF)