Mäkihyppääjän talo Mäkihyppääjän talo

Jan-Erik Andersson / Mäkihyppääjäntalo

Jan-Erik Anderssonin uusin julkinen teos Mäkihyppääjän talo on valmistunut Lehtoniemen päiväkodin piha-alueelle Kuopion Saaristokaupunkiin. Se on lasten leikkipaikan ja taiteellisen installaation yhdistelmä. Talossa voi laskea mäkeä kahdesta liukumäestä ja leikkiä niiden alle sijoittuvissa majoissa. Värikkään, kuvioiltaan mielikuvituksellisen ja monitasoisen rakennelman huipulla on vanhoista mäkisuksista tehty kruunu.

Idea Mäkihyppääjän talosta syntyi Puijon mäkeen ja vanhoihin puurakenteisiin hyppyrimäkiin liittyvistä mielleyhtymistä. Kun lisäksi taiteilijalle esitettiin toivomus päiväkodin pihalle ajateltujen leikkimökkien ideoinnista taiteellisena toteutuksena, alkoi Mäkihyppääjän talo hahmottua.

Kesto 28:30

Suunnittelu:
Jouni Ohtamaa
Marianna Huttunen

Toteutus:
Jouni Ohtamaa

Tuotanto:
Kuopion taidemuseo 2010

Taideteoksen tuottaja:
Kuopion julkisen taiteen prosenttityöryhmä

Musiikki:
Ehma
Les adieux à Blane-Est
Kappaleet:
Les adieux à Blane-Est
Les parapluies
Lombasijde

Kuvataiteilija:
Jan-Erik Andersson

Avustajat:
Leena Räsänen
Eino Laitinen
Juha Hätinen
Pasi Saarnisaari
Hannu Miettinen
Jouni Ohtamaa

Tekninen yhteistyö:
Lappset Group Oy
Toivalan Metalli Oy
Vink Finland Oy
Savocon Oy
Rakennussuunnittelutoimisto Nylund Oy
Kolmen sähkö Oy
Insinööritoimisto Risto Happonen
Situra Oy
Puijon Hiihtoseura ry

Lisenssi:
Creative Commons Nimeä 3.0 Muokkaamaton