Kokoelmat Kokoelmat

Kokoelmat

Kuopion taidemuseon kokoelmiin kuuluu noin 6700 teosta. Taidemuseo vastaa Pohjois-Savon taidehistoriallisen aineiston tallentamisesta ja säilyttämisestä. Kokoelmissa ovat edustettuina Suomen taiteen historiassa tunnetut von Wrightin veljekset, Lapinlahdella asuneet Haloset, kuopiolaislähtöinen Juho Rissanen sekä lukuisat nykyään alueella vaikuttavat taiteilijat.

Pääosin suomalaisesta taiteesta koostuvat kokoelmat muodostavat taidemuseotoiminnan ytimen. Kokoelmat ovat lähtökohtana näyttelyissä, tutkimuksessa, museopedagogiikassa ja erilaisissa tapahtumissa.

Kokoelmia hyödynnetään moniin tarkoituksiin. Taidemuseoiden kokoelmat ovat tärkeä osa Suomen taiteen historian tutkimusta. Teoksia on esillä omien näyttelyiden lisäksi myös muissa museoissa. Kokoelmien luettelointi, tutkimus, lainaaminen, konservointi, kehystys ja muu huolto on jokapäiväistä työtä taidemuseossa. 

Taidemuseon kokoelmiin kuuluu merkittäviä lahjoituksina ja talletuksina saatuja teoksia. Kokoelmat karttuvat myös vuosittain tehtävillä hankinnoilla. Jokainen uusi hankinta on perusteltu ja taidemuseon kokoelmapolitiikan mukainen.