Ajankohtaista Ajankohtaista

Talven 2017 tapahtumia

TAPAHTUMAT

Taidemuseo suljettu:
Helatorstaina 25.5.

Juhannusaattona pe 23.6. ja Juhannuspäivänä la 24.6.TAIDEMUSEON TAIDEVARTIT KEVÄT 2017 KESKIVIIKKOISIN KLO 13
Ke 24.5. klo 13 Esa Riippa: Yucca, 1992
Kevään viimeisessä taidevartissa tarkastellaan graafikko Esa Riipan teosta "Yucca", joka on vuodelta 1992. Viivasyövytyksen ja akvatintatekniikan avulla toteutetussa grafiikanlehdessä on esillä huonekasvi ja pienikokoinen eläin. Mistä Riipan grafiikassa on kyse? Keneltä taiteilija on alun perin saanut oppinsa?
Pääsymaksun 6/4€ hinnalla. Alle 18-vuotiaille sisäänpääsy on vapaa, samoin Veikkaus-korttilaisille keskiviikkoisin.

KONSERTTI pe 26.5. klo 14-15
Silta Bachista Beethoveniin -klavikordikonsertti

Nordic Historical Keyboard Festivalin konsertti. Sairastapauksen takia ohjelmanmuutos: Wim Wintersin sijaan klavikordilla esiintyy yhdysvaltalainen Joel Speerstra. Pääsymaksun 6/4€ hinnalla, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
 

Taiteen monitoimimies, RISTO VILHUNEN eli Leonardo Da Vilhu, kertoo taidekokoelmastaan Kuopion taidemuseossa to 1.6. klo 15-16

Kuopiolaissyntyinen Risto Vilhunen on persoona, joka ei jätä kylmäksi. "Vilhun" työskentelyä ohjaa intohimo, oli se sitten taiteen tekeminen, taiteen ja antiikin kerääminen, hiihtäminen, marjastaminen tai sienestäminen. Lisätietoja Ajankohtaista-sivulla.

Vilhunen lahjoitti mittavan taidekokoelmansa Kuopion taidemuseolle vuonna 2010.  Vilhunen kertoo kokoelmansa synnystä ja siitä miten se on kasvanut yli 3 000 teoksen suuruiseksi. Leonardo Da Vilhun taidekokoelmalla on iso merkitys Kuopion taidemuseolle. Kokoelman laajuuden ja monipuolisuuden vuoksi se on ahkerassa käytössä Kuopion taidemuseon näyttelytoiminnassa. Siitä myös lainataan paljon teoksia muiden taidemuseoiden näyttelyihin. Parhaillaan kokoelman teoksia on esillä sekä Taiteilijan matkassa että Flooran päivät -näyttelyissä.

Risto Vilhusen omia teoksia on kesän ajan esillä Alahovin viinitilalla.KUKKIA OMATOIMITYÖPAJASSA
Flooran päivät –näyttelyn yhteydessä voi tehdä silkkipaperikukkia. Omatoimityöpajan tarvikemaksu: 2€, maksu taidemuseon asiakapalveluun.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm. 2017 kevään ensimmäinen taidevartti: Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä),
Taiteilijan matkassa -näyttely.