Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2018 tapahtumia

TAPAHTUMAT

Veljekset von Wright -näyttely

Opastukset
Näyttelyopastukset kesäkuussa keskiviikkoisin klo 13
Maratonopastus la 1.9. klo 10-17
Opastukset ryhmille 28 € + pääsymaksut, varaukset p. 017 182 633


Luennot

7.6. klo 18 Haminalahden kartanon historia Kuopion kulttuurihistoriallisen museon intendentti Marianna Falkenberg
16.8. klo 18 Veljekset von Wright taiteen ja tieteen maailmassa Ateneumin taidemuseon amanuenssi, näyttelyn pääkuraattori Anne-Maria Pennonen

Luennot järjestetään taidemuseon näyttelytilassa, jonne kuulijoita mahtuu noin 100 henkeä. Luennoille voi ostaa lippuja etukäteen taidemuseon lipunmyynnistä. Pääsymaksu 8/5 €, alle 18-v ilmaiseksi.

Taidevartit kekiviikkoisin klo 13
ke 23.5. klo 13: Magnus von Wright, Hedelmäasetelma, 1865

Von Wrightin veljekset olivat monipuolisia taiteilijoita. He hallitsivat lintujen ja maisemien kuvaamisen lisäksi myös asetelmamaalauksen. Esineiden, kukkien ja hedelmien muodostamat asetelmat henkivät levollista tunnelmaa ja ovat näytteitä tekijöidensä teknisestä taituruudesta. Asetelmamaalaukset liittävät heidät pohjoiseurooppalaiseen maalausperinteeseen. Taidevartilla tutustutaan Magnus von Wrightin Hedelmäasetelmaan vuodelta 1865.

Taidevartille voi osallistua pääsymaksun 8/5€ hinnalla. Alle 18-vuotiailla sisäänpääsy ilmainen ja keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla ilmaiseksi.

Taidetreffit lauantaina 19.5. klo 15.

Kaipaatko elämääsi kumppania, kaveria, ystävää, rakastettua? Kuopion taidemuseon treffeillä 19.5. klo 15 alkaen tutustutaan taidemuseon uuteen kokoelmanäyttelyyn Taiteilijan katse ja laajaan Veljekset von Wright -näyttelyyn sekä tietysti treffeille saapuneisiin muihin ihmisiin.

Ohjelmaan sisältyy erilaisia tapoja kontaktien solmimiseen osallistujien kesken. Treffit taidemuseossa on rento tapahtuma, joka tarjoaa mahdollisuuksia tutustumiseen ja kontaktien solmimiseen. Taidemuseossa treffejä on järjestetty jo lukuisia ja tunnelma on aina ollut mitä mukavin. Ihmiset ovat olleet iloisella mielellä ja juttua on riittänyt iltaan asti. Taidemuseon sulkeutuessa klo 17 treffit ovat vasta aluillaan ja ilta jatkuu osallistujien kesken ravintola Kummisedässä. Seuraavat museotreffit Korttelimuseossa la 21.7. klo 15.

Treffeille ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet. Tapahtumiin pääsymaksun 8/5€ hinnalla.

Haminalahden kulttuuripolun kierrokset
Polku esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia sekä heidän synnyinseutuaan. Kokoontuminen Haminalahden leirikeskuksen parkkipaikalla. Kierrokset ovat maksuttomia.
-ti 12.6. klo 10 oppaina Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Tarjolla nokipannukahvit. Omat eväät mukaan.
-pe 6.7. ja 20.7. klo 18 oppaana Atte von Wright

Elokuussa ohjattuja maksullisia kierroksia voi tiedustella intendentti Marianna Falkenbergiltä, p. 040 777 4964.

Taidemuseolla tapahtumat pääsymaksun hinnalla 8/5 €, alle 18-v. vapaa pääsy. Veikkauskortilla keskiviikkoisin ilmaiseksi. Seuraa tietoja tapahtumista Ajankohtaista -sivulla.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm.vuoden  2018 taidevartiteja: Veljekset von Wright -aiheisia, Pekka Halosen "Tomaatteja" ja Albert Edelfeltin "Taiteilijan äidin muotokuva" sekä aikaisemmat Suomen taiteen tarina -näyttelyn taidevartit. Lisäksi Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä), Taiteilijan matkassa -näyttely.