Ajankohtaista Ajankohtaista

Talven 2017 tapahtumia

TAPAHTUMAT

Taiteen monitoimimies, RISTO VILHUNEN eli Leonardo Da Vilhu, kertoo taidekokoelmastaan Kuopion taidemuseossa to 1.6. klo 15-16

Kuopiolaissyntyinen Risto Vilhunen on persoona, joka ei jätä kylmäksi. "Vilhun" työskentelyä ohjaa intohimo, oli se sitten taiteen tekeminen, taiteen ja antiikin kerääminen, hiihtäminen, marjastaminen tai sienestäminen. Lisätietoja Ajankohtaista-sivulla.

Vilhunen lahjoitti mittavan taidekokoelmansa Kuopion taidemuseolle vuonna 2010.  Vilhunen kertoo kokoelmansa synnystä ja siitä miten se on kasvanut yli 3 000 teoksen suuruiseksi. Leonardo Da Vilhun taidekokoelmalla on iso merkitys Kuopion taidemuseolle. Kokoelman laajuuden ja monipuolisuuden vuoksi se on ahkerassa käytössä Kuopion taidemuseon näyttelytoiminnassa. Siitä myös lainataan paljon teoksia muiden taidemuseoiden näyttelyihin. Parhaillaan kokoelman teoksia on esillä sekä Taiteilijan matkassa että Flooran päivät -näyttelyissä.

Risto Vilhusen omia teoksia on kesän ajan esillä Alahovin viinitilalla.
 

OI MAAMME!  -NÄYTTELYN LYHÄRITYÖPAJAT PE 9.6. klo 10-12.30 ja 14-16.30
Ylen toimittajat Minna Joenniemi ja Harto Hänninen perehdyttävät lyhytelokuvien tekoon.

Työpajaa varten tarvitset oman kannettavan tietokoneen, jossa on leikkausohjelma (esim. Moviemaker, iMovie, Premiere, Final Cut). Leikkausohjelmien ilmaisversioita löytyy netistä ja sellainen on hyvä ladata koneelle ennen työpajaa. Työpajoissa hyödynnetään Ylen julkaisemia herkullisia vanhoja filmejä, joista myös näyttelyssä esillä olevat videoteokset on toteutettu. Videoiden teossa kaikki keinot ovat sallittuja: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai vaikka animoida miten ikinä taitaakin.

Lyhytelokuvia voi tehdä myös omatoimisesti. Osoitteessa yle.fi/oimaamme julkaistaan kerran kuussa filmimateriaalia työstettäväksi lyhytelokuvia varten. Sivuilta löytyvät myös ohjeet, sävellyspankki ja linkki äänitehosteisiin. Valmiit lyhärit voi lähettää verkkosivuilla olevasta linkistä Ylelle, joka julkaisee ne Areenassa. Parhaista kootaan myös tv-sarja syksyksi Teemalle. Kaikki työnsä palauttaneet osallistuvat 360-kameran ja lisävarusteiden arvontaan.

Varaa itsellesi paikka ohjattuun työpajaan numerosta 017 182 633. Osallistuminen taidemuseon pääsymaksun hinnalla (6/4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi)

KUKKIA OMATOIMITYÖPAJASSA
Flooran päivät –näyttelyn yhteydessä voi tehdä silkkipaperikukkia. Omatoimityöpajan tarvikemaksu: 2€, maksu taidemuseon asiakapalveluun.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm. 2017 kevään ensimmäinen taidevartti: Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä),
Taiteilijan matkassa -näyttely.