Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2018 tapahtumia

TAPAHTUMAT

Veljekset von Wright -näyttely

Opastukset
Näyttelyopastukset kesäkuussa keskiviikkoisin klo 13
Maratonopastus la 1.9. klo 10-17
Opastukset ryhmille 28 € + pääsymaksut, varaukset p. 017 182 633


Luennot
To 17.5. klo 18 Ekologin näkökulmia luontoon taiteen inspiroimana Metsähallituksen puistonjohtaja Matti Hovi

7.6. klo 18 Haminalahden kartanon historia Kuopion kulttuurihistoriallisen museon intendentti Marianna Falkenberg
16.8. klo 18 Veljekset von Wright taiteen ja tieteen maailmassa Ateneumin taidemuseon amanuenssi, näyttelyn pääkuraattori Anne-Maria Pennonen

Lippuja voi ostaa etukäteen taidemuseon aukipidosta. Luennolle mahtuu noin 100 henkeä.

Taidevartit kekiviikkoisin klo 13

2.5. klo 13 Ferdinand von Wright, Anna Christina von Wright, os. Tawast, 1845. Vartin pitää Atte von Wright

Taidevartilla tutustutaan Ferdinand von Wrightin vuonna 1845 maalaamaan muotokuvaan Anna Christina von Wrightistä. Hän oli taiteilijaveljesten lempeä ja pidetty isoäiti.  Vartin pitäjäksi saapuva  von Wright -suvun päämies Atte von Wright kertoo tarkemmin Anna Christinan (os. Tawast) merkityksestä suvun jälkipolville. Taidevartti pidetään Veljekset von Wright -näyttelyssä ja sisään mahtuu rajattu määrä kuulijoita. Taidevartti videoidaan ja se on katsottavissa tuotantoyhtiö Kantin nettisivuilla ja Youtubessa noin viikko taidevartin pitämisen jälkeen.

Taidevartille voi osallistua pääsymaksun 8/5€ hinnalla. Alle 18-vuotiailla sisäänpääsy ilmainen ja keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla ilmaiseksi.

Taidetreffit
Lauantaina 19.5. klo 15.


Haminalahden kulttuuripolun kierrokset
Polku esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia sekä heidän synnyinseutuaan. Kokoontuminen Haminalahden leirikeskuksen parkkipaikalla. Kierrokset ovat maksuttomia.
-ti 12.6. klo 10 oppaina Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Tarjolla nokipannukahvit. Omat eväät mukaan.
-pe 6.7. ja 20.7. klo 18 oppaana Atte von Wright

Elokuussa ohjattuja maksullisia kierroksia voi tiedustella intendentti Marianna Falkenbergiltä, p. 040 777 4964.

Taidemuseolla tapahtumat pääsymaksun hinnalla 8/5 €, alle 18-v. vapaa pääsy. Veikkauskortilla keskiviikkoisin ilmaiseksi. Seuraa tietoja tapahtumista Ajankohtaista -sivulla.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm.vuoden  2018 taidevartiteja: Veljekset von Wright -aiheisia, Pekka Halosen "Tomaatteja" ja Albert Edelfeltin "Taiteilijan äidin muotokuva" sekä aikaisemmat Suomen taiteen tarina -näyttelyn taidevartit. Lisäksi Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä), Taiteilijan matkassa -näyttely.