Ajankohtaista Ajankohtaista

Kesän 2017 tapahtumia

TAPAHTUMAT

TAITEIDEN JUHLA TAIDEMUSEOLLA PE 25.8. klo 12-21
huom! myöhäisempi aukeamisaika
Vapaa pääsy näyttelyihin! Kirppputori.

 

LYHYTELOKUVATYÖPAJA TAIDEMUSEOLLA LA 2.9. KLO 12-15.30

Oletko kiinnostunut videoiden tekemisestä ja lyhytelokuvista? Taidemuseossa järjestetään la 2.9. videotyöpaja, jossa saat ohjausta videoiden leikkaamisesta sekä oppia äänien ja tehosteiden käytöstä. Ohjaajana toimii äänisuunnittelija Anu Sorsa. Videoiden tekemisessä hyödynnetään Ylen julkaisemia herkullisia vanhoja filmejä, joista myös Oi maamme! -näyttelyssä esillä olevat videoteokset on tehty. Videoiden teossa kaikki keinot ovat sallittuja: materiaalia saa käsitellä, tekstittää, dubata tai vaikka animoida miten ikinä taitaakin.

Työpajaa varten tarvitset oman kannettavan tietokoneen, jossa on leikkausohjelma sekä omat kuulokkeet. Leikkausohjelmista Moviemaker ja iMovie sopivat aloittelijoille, mutta voit käyttää myös muuta sinulle tuttua ohjelmaa. Leikkausohjelmien ilmaisversioita löytyy netistä ja sellainen on hyvä ladata koneelle ennen työpajaa.

Lyhytelokuvia voi tehdä myös omatoimisesti. Osoitteessa yle.fi/oimaamme julkaistaan kerran kuussa filmimateriaalia työstettäväksi lyhytelokuvia varten. Sivuilta löytyvät myös ohjeet, sävellyspankki ja linkki äänitehosteisiin.
Valmiit lyhärit voi lähettää verkkosivuilla olevasta linkistä Ylelle, joka julkaisee ne Areenassa. Parhaista kootaan myös tv-sarja Teemalle. Kaikki työnsä palauttaneet osallistuvat 360-kameran ja lisävarusteiden arvontaan.

Työpaja soveltuu yli 14-vuotiaille. Nuoremmat ovat tervetulleita osallistumaan aikuisen kanssa. Ilmoittautumiset to 31.8. mennessä 017 182 633. Osallistuminen pääsymaksun hinnalla (6/4 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi).


TREFFIT TAIDEMUSEOSSA LA 9.9. KLO 15
Kaipaatko elämääsi kumppania, kaveria, ystävää, rakastettua? Treffeillä la 9.9. klo 15 alkaen tutustutaan taidemuseon kokoelmia esittelevään näyttelyyn Taiteilijan matkassa ja videotaideteoksista koostuvaan Oi maamme! -näyttelyyn sekä tietysti treffeille saapuneisiin ihmisiin.

Ohjelmaan sisältyy erilaisia tapoja kontaktien solmimiseen osallistujien kesken. Rento tapahtuma tarjoaa mahdollisuuksia tutustumiseen ja kontaktien solmimiseen. Taidemuseossa treffejä on järjestetty jo lukuisia ja tunnelma on aina ollut mitä mukavin. Ihmiset ovat olleet iloisella mielellä ja juttua on riittänyt iltaan asti.

Taidemuseon sulkeutuessa klo 17 treffit ovat vasta aluillaan ja ilta jatkuu osallistujien kesken ravintola Introssa. Treffeille ovat tervetulleita kaikki 18 vuotta täyttäneet. Tapahtumiin pääsymaksun 6/4€ hinnalla.


KUKKIA OMATOIMITYÖPAJASSA
Flooran päivät –näyttelyn yhteydessä voi tehdä silkkipaperikukkia. Omatoimityöpajan tarvikemaksu: 2€, maksu taidemuseon asiakapalveluun.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm. 2017 kevään ensimmäinen taidevartti: Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä),
Taiteilijan matkassa -näyttely.