Ajankohtaista Ajankohtaista

Vuoden 2018 tapahtumia

TAPAHTUMAT

Veljekset von Wright -näyttely

Opastukset
Näyttelyopastukset kesäkuussa keskiviikkoisin klo 13
Maratonopastus la 1.9. klo 10-17
Opastukset ryhmille 28 € + pääsymaksut, varaukset p. 017 182 633


Luennot
To 17.5. klo 18 Ekologin näkökulmia luontoon taiteen inspiroimana Metsähallituksen puistonjohtaja Matti Hovi

7.6. klo 18 Haminalahden kartanon historia Kuopion kulttuurihistoriallisen museon intendentti Marianna Falkenberg
16.8. klo 18 Veljekset von Wright taiteen ja tieteen maailmassa Ateneumin taidemuseon amanuenssi, näyttelyn pääkuraattori Anne-Maria Pennonen

Lippuja voi ostaa etukäteen taidemuseon aukipidosta. Luennolle mahtuu noin 100 henkeä.

Taidevartit kekiviikkoisin klo 13
Ke 25.4. klo 13 Pikkulinnut. Luontopedagogi Mari Wikholm

Von Wrightin taiteilijaveljekset ovat tunnettuja taiteestaan. He olivat myös harjaantuneita luonnontuntijoita. ke 25.4. klo 13 Veljekset von Wright -näyttelyyn tutustutaan luonnontieteilijän näkökulmasta ja estradille astuu Kuopion luonnontieteellisen museon luontopedagogi Mari Wikholm. Vartin teemana ovat pikkulinnut, jotka ovat aiheena useissa esillä olevissa Ferdinand von Wrightin maalauksissa sekä Wilhelm von Wrightin kuvituksissa. Lisäksi näyttelyssä on mukana myös Ferdinand von Wrightin oppilaan, Matti Karppasen, täyttämä peippo, joka on Suomen yleisimpiä lintuja. Keväällä tämän pontevan visertäjän laulu raikuu kaikissa Suomen metsissä etelärannikolta napapiirille asti. Syksyllä suurin osa peipoista lentää etelään, mutta jotkut sinnittelevät koko talven Suomessa. Lintulaudoilla niiden seurana voi nähdä tuttujen tiaisten lisäksi harmaita urpiaisia, vaeltajia Lapin mailta.

Vartille voi osallistua pääsymaksun 8/5€ hinnalla. Alle 18-vuotiailla sisäänpääsy ilmainen ja keskiviikkoisin Veikkaus-kortilla ilmaiseksi.

Taidetreffit
Lauantaina 19.5. klo 15.


Haminalahden kulttuuripolun kierrokset
Polku esittelee Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin taideteoksia sekä heidän synnyinseutuaan. Kokoontuminen Haminalahden leirikeskuksen parkkipaikalla. Kierrokset ovat maksuttomia.
-ti 12.6. klo 10 oppaina Kuopion kaupungin liikunnanohjaajat. Tarjolla nokipannukahvit. Omat eväät mukaan.
-pe 6.7. ja 20.7. klo 18 oppaana Atte von Wright

Elokuussa ohjattuja maksullisia kierroksia voi tiedustella intendentti Marianna Falkenbergiltä, p. 040 777 4964.

Taidemuseolla tapahtumat pääsymaksun hinnalla 8/5 €, alle 18-v. vapaa pääsy. Veikkauskortilla keskiviikkoisin ilmaiseksi. Seuraa tietoja tapahtumista Ajankohtaista -sivulla.


Menneet TAIDEVARTIT verkossa Tuotantoyksikkö Kantin sivuilla (linkki)
Katsottavissa mm. 2018 alkuvuoden taidevartit: Pekka Halosen "Tomaatteja" ja Albert Edelfeltin "Taiteilijan äidin muotokuva" sekä aikaisemmat Suomen taiteen tarina -näyttelyn taidevartit. Lisäksi Pekka Halonen - Hiihtäviä tyttöjä, Kuopion taidemuseo ja sen rakennus, Anita Snellmanin näyttely, Viivan Viemät -näyttely, Perhekuvia, Pekka Halonen 150 vuotta -näyttely, Taiteilijatoveruutta-näyttely (2014): Ada Thilén, Helena Westermarck ja Maria Wiik. (Helene Schjerbeckistä kertovat videot poistettu tekijänoikeudellisista syistä), Taiteilijan matkassa -näyttely.